Vrieco-nautasekoitin

KARTIOMAINEN RUUVISEKOITIN


Nauta kartioruuvisekoitin on panossekoitin, joka on suunniteltu erityisesti segrekoituville, vapaasti valuville jauheille ja tahnoille. Laite on sekoitustekniikan edelläkävijä ja nimetty keksijänsä J.E. Nauta mukaan. Nauta kehitti ensimmäisen kartiomaisen ssekoittimen vuonna 1939. Hosokawa Micron BV Hollanissa on jatkanut laitteen kehitystä ja valmistusta 80-luvulta saakka, jolloin omistus siirtyi Hoskawalle.

Nauta kartiosekoitin tunnetaan erityisesti matalasta energiankulutuksestaan. Nauta soveltuu erityisen hyvin herkille tuotteille ja prosessiin, jossa vaaditaan erittäin tarkkaa sekoitustulosta. Nauta-sekoittimia on saatavana 5 - 100 000 litran tilavuuksina.

Nauta-sekoitin on erittäin hellävarainen ja takaa parhaan sekoituksen ilman että tuote joutuu kovalle mekaanislle rasitukselle, vaurioituu tai kärsii. Ruuvi itsessään pyörii n. 70 rpm, kun taas ruuvin varsi pyörii 1-2 rpm kehällä. Ruuvin kehänopeus voi vaihdella välillä 0,5-2 m/s, joten laite sopii kaikille ATEX-vyöhykkeille.

Pyörivä, vapaasti riippuva sekoitusruuvi kuljettaa tuotteen astian pohjalta ylös pintaan. Sekoitusruuvi on ripustettu varteen, joka kuljettaa sekoitusruuvia pitkin kartiomaista sisäseinää astian kehällä aiheuttaen materiaalin konvektiivista sekoittumista ja leikkausta.

Materiaalin nopeus alaspäin suuntautuvassa massavirrassa, kun niitä kierrätetään painovoiman avulla kartiomaisessa astiassa, kasvaa astian halkaisijan pienentyessä. Näiden samanaikaisten toimien tuloksena on nopea ja intensiivinen sekoitus alhaisella tehonkulutuksella ja korkealla sekoitustarkkuudella.


Jaa tämä artikkeli

Genetec Oy on kokenut, kiintoaineiden käsittelyyn liittyvien teknisten ratkaisujen ja tuotteiden toimittaja.

Genetec Process Oy

PL 42
20781 Kaarina

0440 262 848
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Y-tunnus 2992994-8
VAT reg. number FI29929948


© Copyright 2022 Genetec Process Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään.